Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pojke döms för sexualbrott mot 13-åring

Brott • Publicerad 11 juli 2019
En 13-årig flicka utsattes för sexualbrott på ett badhus. Arkivbild.
En 13-årig flicka utsattes för sexualbrott på ett badhus. Arkivbild.Foto: Karin Grip / SvD / TT

En 16-årig pojke i Halland döms för sexuellt ofredande, sexuellt övergrepp mot barn och försök till våldtäkt mot barn, skriver .

Händelsen inträffade på ett badhus i slutet av mars i år. Enligt åtalet ska han bland annat ha fört en 13-årig flickas hand till sitt kön, dragit undan bikinitrosorna på henne och försökt att ha sex med henne.

Annons

När polisen kom till platsen hittade de en penissprej, ett slags sexhjälpmedel, i hans ficka. 16-åringen hävdade då att han hittat den.

Flickans berättelse stöds av utredningen och bedöms som trovärdig av tingsrätten. På grund av sin låga ålder döms inte pojken till något fängelsestraff utan till ungdomsvård och 70 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 75 000 kronor till flickan för kränkning samt sveda och värk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons