Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pizzeria förstörd i brand: "Gäng som härjat"

Brott • Publicerad 14 juni 2019
En pizzeria i Borås har brunnit ned. Arkivbild.
En pizzeria i Borås har brunnit ned. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En pizzeria i Borås har under natten brunnit ned i vad polisen misstänker är en anlagd brand. Flera närliggande lokaler skadades också i samband med branden.

– Det är ett gäng som härjat på ett torg, krossat rutor och tänt eld. Det verkar ha varit riktat mot pizzerian, men ytterligare lokaler runt omkring har fått sot- och brandskador, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Annons

Enligt tidiga uppgifter hade det även kastats en handgranat, men nationella bombskyddet som kallades till platsen kunde inte hitta några tecken på det.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 01. Branden är släckt, men polisen bevakar fortsatt platsen i väntan på teknisk utredning. Händelsen utreds som mordbrand, men polisen utesluter inte fler brottsrubriceringar.

Det finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons