Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Per Persson släpper nytt

Musik • Publicerad 8 december 2017
Per Persson släpper ny musik. Arkivbild.
Per Persson släpper ny musik. Arkivbild.Foto: Pernilla Wahlman/TT

För tre år sedan tog Perssons Pack farväl. Sedan dess har frontmannen Per Persson fortsatt att spela som soloartist, den senaste tiden tillsammans med kompbandet Nya Packet (bestående av David Nyström, Niclas Frisk, Martin Tronsson och Norpan Eriksson).

Nu släpps också ny musik – singeln "Hälsingevind" ges ut i dag.

Annons

Per Persson skrev låten redan för 25 år sedan men den spelades aldrig in av Perssons Pack. Han gav sedermera bort "Hälsingevind" till ett annat hälsingeband, Engmans Kapell, som spelade in den år 2000.

"Morsan hade skrivit in i det vita brevet att hon ville ha denna låt på sin begravning men när jag satt på morsans begravning och hörde den inspelade versionen av låten kände jag att det här kan jag göra bättre, nu är det dags för mig att ta tillbaka låten", säger Per Persson i ett pressmeddelande.

Per Persson spelar på Nalen i Stockholm den 16 december, tillsammans med Niclas Frisk, och i Bollnäs den 25 december, tillsammans med Nya Packet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons