Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Påstådda Gülenanhängare ska gripas i Turkiet

Turkiet • Publicerad 2 juli 2019
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Turkiet har beordrat gripandet av 82 militärer som anklagas för samröre med den så kallade Gülenrörelsen, enligt den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Regeringen i Ankara anklagar den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen för att ha orkestrerat den misslyckade statskuppen 2016, och har sedan dess fängslat tiotusentals personer som på ofta vaga grunder påstås ha kopplingar till hans rörelse. Runt 150 000 offentliganställda har dessutom sparkats eller stängts av från sina jobb.

Människorättsgrupper och regeringar i väst har kritiserat president Recep Tayyip Erdogans hårda linje, som anses vara överdriven och innebär kränkningar av demokratiska fri- och rättigheter. Erdogan anser å sin sida att åtgärderna är nödvändiga för att avvärja hot mot säkerheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons