Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Övergreppsanklagad dirigent stängs av

Kultur • Publicerad 4 december 2017
Dirigenten James Levine stängs av från Metropolitan-operan i New York efter anklagelser om sexuella övergrepp. Arkivbild.
Dirigenten James Levine stängs av från Metropolitan-operan i New York efter anklagelser om sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Metropolitan-operan i New York stänger av dirigenten James Levine efter anklagelser om sexuella övergrepp.

Operahuset meddelar att Levine inte längre kommer att medverka vid "The Met", och att en tidigare åklagare har anlitats för att utreda anklagelserna.

Annons

"Baserat på de nya uppgifterna, har 'The Met' tagit beslutet att agera genast, medan vi inväntar resultaten från utredningen", säger Peter Gelb vid operan i ett uttalande.

Levine har verkat som chefsdirigent på Metropolitan sedan 40 år tillbaka och har dirigerat fler än 2 500 föreställningar. Han slutade som chefsdirigent i april 2016, men hade många framträdanden planerade under innevarande säsong.

I lördags skrev tidningen The New York Post om att operan utreder anklagelser om att Levine ska ha utsatt en 15-årig pojke för sexuella övergrepp på 80-talet.

The Met uppger att Levine nekade till anklagelserna förra året.

Levine har inte åtalats och övergreppet är preskriberat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons