Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Över hälften av sjuksköterskorna sade upp sig

Arbete • Publicerad 2 juli 2019
Över hälften av sjuksköterskorna på en gynekologavdelning i Lund har sagt upp sig på kort tid. Arkivbild.
Över hälften av sjuksköterskorna på en gynekologavdelning i Lund har sagt upp sig på kort tid. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Över hälften av sjuksköterskorna, 14 av 24, på en gynekologavdelning vid Skånes universitetssjukhus (SUS) har på kort tid sagt upp sig på grund av dåliga arbetsförhållanden, rapporterar .

Avdelningen är underbemannad, vilket går ut över personalen som inte kan ta ut sina raster och ofta behöver arbeta dubbelpass. Situationen leder till sjukskrivningar och sömnsvårigheter, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Annons

Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården vid SUS, säger att avdelningen ska minska antalet vårdplatser och bemanna upp med sköterskor och eventuellt bemanningspersonal för att förbättra situationen.

– Ingen vill att vi ska sitta i den här situationen. Inte de som valt att gå vidare och inte jag heller. Jag vill att vi ska kunna fortsätta ge god vård till våra patienter. Det är inte så att ingenting har gjorts under den senaste tiden men det har ställts på sin spets nu, säger hon till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons