Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Över 10 000 svenskar har köpt VM-biljetter

Det kan bli en svensk publikfest i Frankrike.
Hittills har över 10 000 biljetter sålts till svenska fotbollsfans.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2019
Det blev nytt publikrekord för det svenska damlandslaget i fotboll när Sverige mötte Tyskland på Friends arena i april. Och det blågula publikintresset verkar stort även inför VM i Frankrike. Arkivbild.
Det blev nytt publikrekord för det svenska damlandslaget i fotboll när Sverige mötte Tyskland på Friends arena i april. Och det blågula publikintresset verkar stort även inför VM i Frankrike. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

När fotbolls-VM sparkade igång på fredagen hade nästan en miljon biljetter (965 000) sålts totalt till mästerskapet. Av dessa hade 10 227 gått till svenska fans, skriver en talesperson för Internationella fotbollsförbundet (Fifa) i ett mejl till TT.

Som jämförelse hade Sveriges gruppspelsmatcher under EM i Nederländerna 2017 ett publikstöd på några hundra blågula fans per match. Över 10 000 sålda biljetter är också betydligt fler än Svenska fotbollförbundet hade räknat med.

Oväntat många

Annons

– Vi märker av att det är mer intresse än senast. Men våra siffror är de som vi presenterade på trupputtagningen. Då beräknade vi 1 000 till första matchen, 1 500 till den andra och över 2 000 till matchen mot USA. Vi har inte fått någon uppdaterad siffra efter det, säger Sveriges presschef Fredrik Madestam.

– Så utifrån siffrorna som vi hade beräknat är det här fler än vi hade räknat med. Det är naturligtvis jätteglädjande om det visar sig vara så.

Biljettförsäljningen får i alla fall de svenska spelarna att hoppas på en gul läktarvägg på Roazhon Park i Rennes på tisdag, när Sveriges VM inleds mot Chile.

– Det är väldigt glädjande. Det är roligt att det finns ett stort intresse. Jag hoppas att det kommer mycket folk till arenan och att vi får känna den här känslan i vår första match i VM, säger Fridolina Rolfö.

TT: Har man saknat det på tidigare mästerskap?

– Ja, absolut. Nu senast i Holland hade vi ett svenskt stöd men jag tror att det här blir ett större mästerskap med fler supportrar på plats. Det känns skönt att det är i Frankrike och relativt nära för de svenska fansen att ta sig hit.

Många amerikaner

Flest biljetter, över 460 000, har inte överraskande sålts i Frankrike. Men det svenska laget får också förbereda sig på att ha många i publiken mot sig den 20 juni, i den sista gruppspelsmatchen, mot USA i Le Havre. Amerikanerna ligger tvåa på listan av biljettköpare, med över 130 000 sålda.

Men mittfältaren Olivia Schough tror och hoppas att Sveriges supportrar ändå kan ge det stödet som spelarna önskar och behöver.

– Det hade varit fantastiskt såklart. Jag tyckte att det var ganska bra tryck redan under EM i Nederländerna. Om det är flera tusen nu så kommer det att bli helt fantastiskt.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons