Örgryte bröt segerlös svit

Fotboll • Publicerad 4 juni 2019
Örgrytes Ailton Almeida bjuder på en volt efter sitt 1–0-mål mot Syrianska.
Örgrytes Ailton Almeida bjuder på en volt efter sitt 1–0-mål mot Syrianska.Foto: Adam Ihse/TT

Ett tidigt och ett sent mål.

Sedan var Örgrytes sex matcher långa segerlösa svit över i superettan efter 2–0-seger över Syrianska.

Brasilianska stjärnan Ailton Almeida gjorde 1–0 i 13:e minuten i sin comeback efter bortavaro på grund av personliga skäl och firade målet inför storpubliken, 4 338, med en volt. I 89:e minuten fastställde Fredrik Zanjanchi 2–0 i öppet mål sedan hemmalaget snyggt spelat sig igenom gästernas försvar.

Örgryte hade inte vunnit sedan den 20 april då det blev 2–1 mot Degerfors. Laget tog ett ordentligt hopp i tabellen, från elfte till sjätte plats.

Syrianska, som vann över BP i omgången innan, är kvar som nästjumbo.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.