Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omröstning om trots mot Trumps ministrar

USA • Publicerad 11 juni 2019
Wilbur Ross. Bild från i maj.
Wilbur Ross. Bild från i maj.Foto: Manish Swarup/AP/TT

Representanthusets utredningsutskott röstar på onsdagen om huruvida processer för kongresstrots ska inledas mot justitieminister William Barr och handelsminister Wilbur Ross.

Anklagelserna går ut på att ministrarna inte samarbetat fullt ut i en utredning av planerna inför nästa års folkräkning i USA. Trump-regeringen vill i folkräkningen lägga in en fråga om medborgarskap.

Annons

Den befaras skrämma bort en del personer, som antingen är eller bor tillsammans med andra som inte är medborgare. Det skulle i sin tur kunna påverka kommande val, där områden där Demokraterna är starkare klassas som mindre folkrika än vad de i verkligheten är.

Om utskottet röstar ja till att kongresstrots föreligger går frågan till hela representanthuset. Om det blir ja även där kan en domstol få besluta hur Barr och Ross ska tvingas samarbeta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons