Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt rekord –14 miljoner vill se EM 2020

Fotboll • Publicerad 9 juli 2019
Sverige ligger tvåa i EM-kvalgruppen efter Spanien. Arkivbild.
Sverige ligger tvåa i EM-kvalgruppen efter Spanien. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Sedan en dryg månad tillbaka kan supportrar ansöka om biljetter till fotbolls-EM 2020. Hittills har det ansökts om mer än 14 miljoner biljetter, vilket är nytt rekord, enligt Europeiska fotbollsförbundet Uefa.

EM inleds den 12 juni nästa år och pågår till den 12 juli, och för första gången kommer turneringen att spelas i 12 städer i Europa. Enligt Uefa är det högst tryck på biljetterna i S:t Petersburg, London och Budapest, där mer än hälften av ansökningarna kommer från värdnationernas supportrar. Sverige har ingen arrangörsstad.

Till finalen på Wembley i London finns det 1,3 miljoner biljettansökningar. Även semifinalerna kommer att spelas på Wembley och där har det kommit in 1,5 miljoner ansökningar för de båda semifinalerna tillsammans.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons