Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya "Sagan om ringen" spelas in i Nya Zeeland

Tv • Publicerad 1 juli 2019
En stor del av den kommande "Sagan om ringen"-serien kommer att spelas in i Nya Zeeland, uppger The New Zealand Herald. Arkivbild.
En stor del av den kommande "Sagan om ringen"-serien kommer att spelas in i Nya Zeeland, uppger The New Zealand Herald. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Teknikjätten Amazons kommande jättesatsning på en tv-serie som utspelar sig i J R R Tolkiens fantasyvärld kommer att spelas in i Nya Zeeland.

Det , som hävdar att en stor del av serien kommer att produceras i landet.

Annons

Lokala studior har enligt tidningens källa inom landets filmindustri arbetat med förproduktionen av serien i mer än ett år, med att hitta och förbereda inspelningsplatser.

I november att man köpt tv-serierättigheterna till "Sagan om ringen", och att man åtar sig att göra flera säsongen av tv-serien, samt att den ska utspela sig innan "Sagan om ringen"-trilogin. Den uppges vara den dyraste tv-produktionen hittills.

Även de två filmtrilogierna baserade på "Sagan om ringen"-trilogin och "Bilbo – En hobbits äventyr" är inspelade i Nya Zeeland, vilket landets turism haft stor draghjälp av.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons