Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya resultat om nedskjutna planet MH17

Nederländerna • Publicerad 14 juni 2019
Samtliga 298 passagerare omkom när planet sköts ned över östra Ukraina för fem år sedan. Arkivbild.
Samtliga 298 passagerare omkom när planet sköts ned över östra Ukraina för fem år sedan. Arkivbild.Foto: Dmitry Lovetsky/AP

Den internationella haverikommission som utrett orsaken bakom nedskjutningen av flygplanet MH17 kommer presentera ytterligare resultat av sin utredning nästa vecka.

För lite drygt ett år sedan konstaterade kommissionen att en luftvärnsrobot avfyrad av ryska styrkor låg bakom flygkatastrofen, i vilken samtliga 298 passagerare omkom.

Annons

Ryssland har avvisat kommissionens slutsats och bland annat påstått att ett ukrainskt militärflygplan ska ha befunnit sig nära MH17 innan det störtade. Utredarna har i sin tur avfärdat de ryska påståendena, men försäkrat att motstridiga uppgifter ska undersökas vidare.

Planet var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur när det den 20 juli 2014 sköts ned över östra Ukraina. Två tredjedelar av passagerarna på planet var nederländska medborgare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons