Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya dödsfall i brittiskt listeriautbrott

Storbritannien • Publicerad 14 juni 2019
Listeriabakterier kan bland annat utvecklas i charkprodukter. Arkivbild tagen i annat sammanhang.
Listeriabakterier kan bland annat utvecklas i charkprodukter. Arkivbild tagen i annat sammanhang.Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgbild/TT

Ytterligare två personer har avlidit sedan de smittats av listeria på vårdinrättningar i England. Därmed uppgår det totala antalet avlidna i utbrottet till fem personer.

Samtliga offer smittades av färdigförpackade smörgåsar och sallader från ett företag som levererar mat till brittiska sjukhus.

Annons

– Till dags dato har vi inte haft några fall kopplade till det här utbrottet utanför vårdsystemet, säger Nick Phin, vice föreståndare på den brittiska folkhälsomyndighetens enhet för smittskydd.

Listeria utvecklas främst i mjölk- och charkprodukter. Bakterieutbrottet har spårats till en underleverantör till företaget som tillhandahåller sjukhusmaten. Leveranserna ställdes omedelbart in efter att de första fallen bekräftades men inkubationstiden för listeria kan uppgå till 70 dagar, skriver folkhälsomyndigheten på sin sajt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons