1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ny världsstjärna vann i Stockholm

En ny världsstjärna på den kinesiska pingishimlen har tänts. 19-årige Wang Chuqin vinner Swedish Open i Stockholm på ett otroligt imponerande sätt och överraskar inte bara sin motståndare, landsmannen och världsfyran Lin Gaoyuan, utan också sig själv.
Bordtennis • Publicerad 6 oktober 2019
Wang Chuqin är bara rankad 22:a i världen, men spelade bäst av alla i Stockholm.
Wang Chuqin är bara rankad 22:a i världen, men spelade bäst av alla i Stockholm.Foto: Per Hallstrom/TT

Wang spelade bländande bordtennis och hittade vinklar och bollplaceringar som helt ställde Lin.

Wang gjorde inte bara 4–0 i finalen, utan i alla sina matcher, utom i första omgången mot Kristian Karlsson, som lyckades ta två set på Wang och faktiskt var närmast att förpassa kinesen ur tävlingen.

– Jag hoppas att få spela i OS, det blir svårt men jag kommer att kämpa för att nå dit, säger Wang Chuqin efter sin seger.

Det är som sagt en tuff uppgift att ta en av tre platser i OS med tanke på att han redan har fem kineser före sig på världsrankingen. Segern i Stockholm är ändå ett steg på vägen och hans spel i Eriksdalshallen kan vara en viktig del mot hans mål.

Kina dominerade årets världstourtävling i Stockholm fullständigt men det var nära att Japan fick sista ordet.

18-åriga Mima Ito, Japan, var så när att försvara sin titel från förra året, men till slut lyckades världsettan Chen Meng, Kina, vrida sig ur japanskans grepp och vinna damsingelfinalen med knappast möjliga marginal.

Hemmahoppen gjorde en slät figur i årets turnering. Dubbelparet Matilda Ekholm/Christina Källberg nådde längst, men blev utslagna i kvartsfinal.

Ingen av singelspelarna nådde längre än första omgången i huvudturneringen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.