Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny sportchef i skidskytteförbundet

Skidskytte • Publicerad 7 april 2020
Anna Maria Uusitalo blir ny sportchef i skidskytteförbundet.
Anna Maria Uusitalo blir ny sportchef i skidskytteförbundet.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anna Maria Uusitalo blir ny sportchef på Svenska skidskytteförbundet. Uusitalo (tidigare Nilsson) har själv tidigare tävlat i landslaget och bland annat vunnit en världscuptävling i stafett.

– Jag är väldigt glad och ödmjuk. Min uppgift blir mycket fokus på Östersund (landslagsverksamheten), men också vägen upp dit, upp till landslaget. Att lyssna in och vara länken mellan de olika lagen och våra olika delar blir viktigt, säger Anna Maria Uusitalo på en presskonferens i Östersund.

Annons

Landslagsstjärnan Sebastian Samuelsson är positivt till nya sportchefen:

– Det är en roll som skidskytteförbundet inte haft tidigare, och jag tror att det är väldigt viktigt att vi får den här länken mellan alla delar i organisationen. Jag känner Anna Maria som en person som vågar säga vad hon tycker, det känns som en kanonrekrytering, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons