Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny Kulturhuschef hyllar Benny Fredriksson

Kultur • Publicerad 7 december 2017
Benny Fredriksson. Arkivbild.
Benny Fredriksson. Arkivbild.Foto: 

Vid ett stormöte med all personal på Kulturhuset Stadsteatern inledde den nya tillförordnade chefen Lena Joelsson sitt tal med att hylla sin företrädare Benny Fredriksson, som lämnar posten efter hård kritik mot hans ledarstil.

"Det är avskyvärt hur han behandlats i medier", sade hon enligt personer som deltog i mötet som TT har pratat med. Enligt Joelsson avgick han för att "behålla sin värdighet" och att "ta situationen i egna händer".

Annons

I en granskning i Aftonbladet har tiotals anställda och före detta anställda på Stadsteatern framfört hård kritik mot Fredriksson.

Lena Joelsson, som fram tills utnämnandet som ersättare på vd-posten var HR-chef på institutionen, var även ansvarig för den interna utredningen gentemot Fredriksson. Utredningen som Stockholms stad har inlett sköts även av stadsdirektör Ingela Lindh och har nu tillförts externa resurser. Syftet är att utreda arbetsmiljön, ledarskap och styrning av verksamheten.

TT har sökt Lena Joelsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons