Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norwegians aktie störtdyker efter krisplan

Ekonomi • Publicerad 14 april 2020
Flygbranschen är hårt drabbad av coronakrisen. Norska Norwegian har lagt fram en krisplan som får aktien att störtdyka på Oslobörsen. Arkivbild.
Flygbranschen är hårt drabbad av coronakrisen. Norska Norwegian har lagt fram en krisplan som får aktien att störtdyka på Oslobörsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det krisdrabbade flygbolaget Norwegians aktie störtdyker, ner över 40 procent, på Oslobörsen. Det efter att bolaget i torsdags meddelade sin krisplan som bland annat bygger på att ägarna måste godkänna en radikal skuldrekonstruktion där lån omvandlas till aktier. Om det går att få till kan Norwegian kvalificeras för norska statliga lånegarantier. Beslut ska fattas på en extra bolagsstämma den 4 maj.

I princip hela Norwegians flotta är nu parkerad på grund av effekterna av coronapandemin. Omkring 90 procent av bolagets anställda har permitterats.

När aktien dök som djupast i tisdagens handel nådde den sin lägsta värdering någonsin på 3:10 norska kronor. Aktien har också flyttats till Oslobörsens observationslista i väntan på fler klartecken kring bolagets status, en åtgärd som görs när det råder extra stor osäkerhet kring ett bolags värdering.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons