Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norge: Död ettåring smittad av tarmbakterie

Norge • Publicerad 14 juni 2019
Vårdcentralen i Askøy har tagit emot mängder av människor med tarm- och magsymtom den senaste veckan. Bilden är tagen den 7 juni.
Vårdcentralen i Askøy har tagit emot mängder av människor med tarm- och magsymtom den senaste veckan. Bilden är tagen den 7 juni.Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix/TT

Det ettåriga barn som avled i epidemidrabbade Askøy i västra Norge förra veckan hade smittats av den typ av tarmbakterie som hittats i kommunens dricksvatten.

Dödsorsaken är inte fastställd, men chefsläkaren i fylket Hordaland bekräftar för att pojken hade smittats av campylobacter.

Annons

Runt 2 000 personer har insjuknat i Askøy sedan förra veckan och över 60 personer har vårdats på sjukhus. Misstankarna riktas mot vattnet, sedan man upptäckt tarmbakterier i en vattenbassäng som används för kommunens dricksvatten.

På torsdagen avled en 72-årig kvinna i kommunen, efter att hon lagts in på sjukhus med mag- och tarmsymtom. Hon hade också smittats av campylobacter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons