Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Neymar skadad – missar Copa América

Neymar linkade av plan, åter skadad i högerfoten när Brasilien vann en träningsmatch mot Qatar med 2–0.
Strax därefter kom beskedet att stjärnan missar Copa América.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2019
Neymar haltar efter att ha blivit tacklad mot Qatar.
Neymar haltar efter att ha blivit tacklad mot Qatar.Foto: Andre Penner/AP/TT

Träningsmatchen mot Qatar var tänkt att ge svar på frågorna om Brasiliens form i allmänhet och lagets stora stjärna Neymars tillstånd i synnerhet.

Efter de senaste veckornas turbulens med en Neymar ur balans i klubblaget i Paris Saint-Germain och sedan anklagelser om våldtäkt undrade hela Brasilien om stjärnan är psykiskt redo för att leda sitt landslag i prestigefulla Copa América hemma i Brasilien.

Annons

Bara 20 minuter in i matchen i Brasilia blev Neymar tacklad och skadade högra fotleden. 27-åringen kunde knappt ta sig av planen för egen kraft och lämnade senare bänken för vidare behandling. Det var även i högerfoten Neymar var skadad när han missade tio matcher för PSG i vintras, och hela säsongsavslutningen förra året.

På torsdagsmorgonen meddelade sedan det brasilianska fotbollsförbundet CBF på sin hemsida att Neymar är så pass illa skadad att han missar Copa América.

Bolsonaro hälsade på

Det var i lördags som fotbollsstjärnan anmäldes av en kvinna för våldtäkt. Neymar nekar till brott, men mycket av rapporteringen kring landslaget har handlat om anmälningen.

Tidigare under onsdagen sade fotbollsförbundets ordförande Rogério Caboclo att han var övertygad om att Neymar skulle spela den kommande turneringen, som Brasilien inte vunnit sedan 2007.

Och timmarna före onsdagens match blandade sig president Jair Bolsonaro i historien när han gav Neymar sitt stöd.

– Han går igenom en tuff tid just nu, men jag tror på honom, sade Bolsonaro, som efter matchen besökte Neymar på sjukhuset dit stjärnan tagits för undersökning, .

Men även höjdarna är oense. I tisdags sade fotbollsförbundets viceordförande Francisco Noveletto att han skulle kunna sätta sina pengar på att Neymar drar sig ur turneringen.

– Han har inte psyket att ta sig an Copa América och alla journalister, sade Noveletto om stjärnan.

2–0 i skuggan av Neymar

Svaret på Brasiliens form får antagligen sökas först i lagets sista träningsmatch inför Copa América, mot Honduras på söndag. 2–0 mot Qatar sade inte mycket, Richarlison gjorde 1–0 efter dryga kvartens spel, och Gabriel Jesus fastställde slutresultatet i den 23:e minuten.

Att Neymar linkade av planen mitt mellan dessa mål fick långt mer fokus från alla håll än något annat som hände på planen.

Martin Yngve/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons