Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Montler skadad efter olycklig landning

Friidrott • Publicerad 9 juni 2019
Thobias Montler. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Thobias Montler har radat upp fina insatser i inledningen av utomhussäsongen 2019 och vuxit fram till en medaljkandidat när VM avgörs i Doha, Qatar senare i höst.

Därför var det oroväckande när 23-åringen i nederländska Hengelo landade illa i längdhoppsgropen och sedan tog sig mot vänster knä. Sjukvårdare var efteråt snabbt framme med is och tryckförband. Hur allvarligt skadad Montler är än så länge oklart.

Annons

– Ja, vi vet inte hur illa det är ännu. De lindade knäet direkt och jag satt med honom i läkarrummet efteråt. Bandaget får sitta på nu och egentligen vet vi inte vad som hänt. Jag tror vi vet det först i morgon, säger tränaren Yannick Tregaro till och tillägger att han inte tror att det rör sig om en led- eller korsbandsskada.

Montler hoppade 8,14 meter i Hengelo – bara åtta centimeter kortare än när han satte nytt personbästa – 8,22 – på Bauhausgalan i slutet av maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons