Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misstro och demonstrationer i Liberia

Liberia • Publicerad 7 juni 2019
Liberias president George Weah. Arkivbild.
Liberias president George Weah. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Han var den avgudade fotbollshjälten som blev president, men nu har Liberias George Weah fallit rejält i kurs hos sina landsmän. Tusentals människor tog till gatorna i huvudstaden Monrovia på fredagen för att demonstrera mot korruptionen, den ekonomiska stagnationen och mot vad de ser som presidentens tillkortakommanden.

– Weah leder inte vårt land på rätt sätt, säger Ishmael Hassan, en av demonstranterna som röstade på presidenten i valet 2017.

Annons

Landet har drabbats hårt av ebolaepidemin och låga priser på exportvaror som järnmalm och gummi.

Många trodde också att Weah skulle kunna göra något åt den svåra korruptionen, men nu står han inför samma misstro som sin företrädare Ellen Johnson Sirleaf. En petition som demonstranterna lämnat till regeringen anklagar landets styre för att missbruka allmänna medel, strypa pressfriheten och för underfinansiering av sjukvården och utbildningsväsendet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons