Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misstänkta för påskdåd gripna i Saudiarabien

Sri Lanka/Saudiarabien • Publicerad 14 juni 2019
En lankesisk soldat vaktar en katolsk kyrka i Colombo efter terrorattackerna under påskhelgen. Arkivbild tagen den 12 maj.
En lankesisk soldat vaktar en katolsk kyrka i Colombo efter terrorattackerna under påskhelgen. Arkivbild tagen den 12 maj.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Fem lankeser som misstänks ligga bakom terrorattackerna i Sri Lanka i påskhelgen har gripits i Saudiarabien. De har utlämnats till hemlandet.

– Dessa är de fem återstående ledarna av terroristgruppen från den 21 april, säger en talesperson för polisen i Sri Lanka.

Annons

En av dem, en 29-årig man, beskrivs av Interpol dels som en av ledarna i gruppen av gärningsmän och dels som en förgrundsfigur inom den jihadistiska terrorgruppen NTJ, som pekas ut som ansvarig för attackerna där totalt 258 personer dödades.

Förra månaden greps två andra misstänka i Qatar respektive Saudiarabien. Myndigheterna i Sri Lanka har gripit över 100 personer med misstänkta kopplingar till NTJ.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons