Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Maskerade ungdomar misstänks för bilbränder

Brott • Publicerad 14 juli 2019
Minst sex bilar har förstörts i en brand i Uppsala under natten mot söndag. Arkivbild.
Minst sex bilar har förstörts i en brand i Uppsala under natten mot söndag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Minst sex bilar har förstörts i en stor brand på en parkeringsplats i stadsdelen Gränby i Uppsala.

Strax efter midnatt, natt mot söndag, fick polisen in många samtal från vittnen som sett ett flertal ungdomar som sprang runt i det sammanlänkade bostadsområdet och sköt fyrverkerier "kors och tvärs". En bild som bekräftas av polisen.

Annons

– Vi var på plats med flera patruller så att räddningstjänsten skulle kunna släcka branden och kunna gripa någon, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Vid tvåtiden hade ännu ingen gripits, men polisen har säkrat spår på platsen och håller bland annat förhör med vittnen. Ungdomarna, som bedöms vara i tonåren, ska uppskattningsvis ha varit mellan tio och femton stycken.

Vid samma tidpunkt ett dygn tidigare, förstördes minst tio bilar i en kraftig brand i en carportlänga i ett bostadsområde en knapp kilometer från den nu aktuella platsen. Enligt Daniel Ågren är det inte uteslutet att det finns ett samband:

– Det ligger väl i farans riktning, men det är inget jag vet, säger han.

Nattens brand rubriceras som grov skadegörelse genom brand.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons