Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mikael Ymer vände och vann i Båstad

Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering. Den svenske 20-åringen slog spanjoren Alejandro Davidovich Fokina över tre set med siffrorna 4–6, 7–5, 6–0.
Tennis • Publicerad 15 juli 2019
Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering.
Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering.Foto: Jonas Dagson /TT

Det var en batalj mellan två på pappret jämna spelare, 124-rankade Ymer mot 128-rankade Davidovich Fokina. Inledningsvis var det spanjoren som med sitt mer varierade spel och bättre tryck tog kontroll på matchen. Han vann första set efter break i femte gamet. Dominansen fortsatte in i andra set. Spanjoren servade för 5–2 och en gyllene chans till seger i två raka set.

– Han spelade väldigt bra. Det är svårt att vara offensiv mot en sådan spelare. Matchen kunde ha slutat i två raka för honom, konstaterar Mikael Ymer.

Reste sig och vände

Annons

Men svensken reste sig och vände på matchen. Han bröt i stället spanjorens serve fram till 3–4 och kunde efter ytterligare break ta hem setet med 7–5.

– Det kändes som att jag hade undvikit döden, säger Mikael Ymer.

– Det var något jag korrigerade. Jag ändrade lite i returer och tog lite position och jag tror det satte honom i press Jag tyckte att jag gjorde det bättre och bättre i tredje setet.

Plötsligt gick det mesta svenskens väg, med servess och passeringar, och spanjoren blev allt mer frustrerad. Ymer kunde vinna tredje set utan gameförlust och stod som segrare för andra gången på Båstads centercourt.

– Jag hittade en lösning till slut. Jag kom åt honom, jag gjorde inga missar och då blev det svårt för honom, säger en nöjd segrare efter matchen.

Nästa omgång

I nästa omgång ställs Mikael Ymer mot antingen Henri Laaksonen, Schweiz, eller Nicolas Jarry, Chile. Det avgörs på tisdagen.

– De har helt olika spelstilar. Det blir en tuff uppgift vem det än blir, säger Mikael Ymer.

På tisdagen går även storebror Elias Ymer in i tävlingen, och han har möjlighet till revansch. Han ställs nämligen mot Thiago Monteiro, Brasilien, som gav svensken respass i första omgången i fjol.

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons