1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Meghan stämmer brittisk tabloid

Meghan, hertiginnan av Sussex, och prins Harry har fått nog av klimatet i brittiska tabloider.
Nu stämmer hon tidningen The Mail on Sunday och prins Harry ryter ifrån i ett offentligt uttalande där han tar upp sin mamma, Diana.
Kungligt • Publicerad 1 oktober 2019
Meghan stämmer brittiska tabloiden Mail on Sunday. Arkivbild.
Meghan stämmer brittiska tabloiden Mail on Sunday. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Nyligen publicerade den brittiska tabloiden The Mail on Sunday ett privat brev som Meghan, hertiginnan av Sussex, skrivit till sin pappa Thomas Markle.

Tidningens beslut att exponera Meghans trasiga relation till sin pappa genom att publicera brevet fick bägaren att rinna över för prinsparet – som nu ryter ifrån både rättsligt och offentligt.

Meghan stämmer The Mail on Sunday för att missbrukat privat information om henne, samt brutit mot lagen om upphovsrätt och dataskyddsförordningen GDPR, uppger .

Samtidigt tar maken prins Harry ställning i ett där han hävdar att den brittiska pressen fört "en hänsynslös kampanj" mot Meghan under det senaste året – som har eskalerat efter att deras fem månader gamla son Archie föddes.

Prins Harry fortsätter i uttalandet att dra referenser till hur brittisk press rapporterade om hans mamma prinsessan Diana och menar att det är hans "största rädsla att historien upprepar sig".

"Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma kraftfulla makt", säger prins Harry och fortsätter:

"Det kommer en punkt där det enda du kan göra är att stå upp mot den här typen av beteende, då det förstör människor och människors liv. Det är enkelt uttryckt mobbning, vilket skrämmer och tystar människor."

Mail on Sunday säger att de kommer att försvara sin publicering "med näbbar och klor".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.