Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två döda och många saknade i huskollaps

Minst två människor har konstaterats döda och mellan 40 och 50 människor befaras ha befunnit sig i ett fyravåningshus som kollapsat i storstaden Bombay på Indiens västkust.
Sökandet efter överlevande pågår.
Indien • Publicerad 16 juli 2019
Ett fyravåningshus har kollapsat i Bombay. Arkivbild.
Ett fyravåningshus har kollapsat i Bombay. Arkivbild.Foto: 

Människor som bor i närheten av det raserade huset hjälps åt med att röja bråte på platsen för att göra det möjligt för räddningstjänsten att ta sig fram i de trånga gränderna, skriver lokala medier. Fem personer har räddats från rasmassorna.

Larmet om händelsen kom klockan 11.40 på måndagen lokal tid. Landets nationella katastrofinsatsstyrka NDRF har skickats dit för att delta i sökandet efter överlevande efter raset som inträffade i området Dongri, rapporterar .

Annons

De angränsande byggnaderna, som av tidningen beskrivs vara i förfallet skick, har evakuerats av räddningstjänsten. Området har de senaste veckorna drabbats av översvämningar efter kraftiga regn.

– Vi hörde ett högt ljud. Alla skrek "byggnaden faller, byggnaden faller". Jag sprang. Det kändes som ett stort jordskalv, säger ett vittne till tv-kanalen .

Förra veckan kollapsade ett trevåningshus i Solanområdet i den indiska delstaten Himachal Pradesh efter kraftiga regnoväder. Då omkom 14 personer, uppger AFP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons