Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Många poliser miste jobbet

Sverige • Publicerad 2 juni 2019
Fler polisanställda än vanligt avskedades eller blev uppsagda förra året. Arkivbild.
Fler polisanställda än vanligt avskedades eller blev uppsagda förra året. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Fler polisanställda än vanligt avskedades eller sades upp förra året, Orsakerna har bland annat varit olaga hot, misshandel och sexuellt ofredande. 2018 sticker ut i statistiken – fem poliser och en civilanställd avskedades och fyra polisanställda blev uppsagda.

Tidigare år har cirka tre, fyra personer avskedats men ingen har sagts upp. Under de senaste fem åren har 25 polisanställda blivit uppsagda eller avskedade och det handlar både om poliser och civilanställda.

Annons

Varför fler avskedades 2018 finns det ingen förklaring till, säger Lotta Gustavsson, vice ordförande för Polismyndighetens personalansvarsnämnd.

– Det ligger sällan något brott i grunden, men olika typer av misskötsel. Inte sällan har det att göra med sjukdom, alkoholproblematik, psykisk eller fysisk sjukdom, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons