Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Man gripen för terrorplan mot Times Square

USA • Publicerad 7 juni 2019
Times Square i New York. Arkivbild från 2011.
Times Square i New York. Arkivbild från 2011.Foto: Jessica Gow/TT

En man har gripits i New York misstänkt för att ha planerat en attack mot den stora, turisttäta korsningen Times Square.

Den 22-årige mannen greps på torsdagen i samband med att han tog emot två pistoler från en polis som arbetade under täckmantel, enligt de formella anklagelser som lämnats in till domstol.

Annons

"Som gjorts gällande köpte (mannen) illegala vapen som del av sin plan att döda poliser och civila i en terrorattack på Times Square", säger åklagaren Richard Donoghue i ett uttalande.

Vid möten med en hemlig polisspanare ska mannen ha uttryckt stöd för terrordåden i New York i september 2001 och sympati för terrorrörelsen IS.

Miljontals människor besöker Times Square, mitt på Manhattan, varje år. Amerikanska myndigheter har vid flera tidigare tillfällen avvärjt attacker mot platsen. 2010 desarmerades en bilbomb där som hade kunnat vålla stora skador och 2017 detonerade en man en hemmagjord rörbomb i en gångtunnel i närheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons