Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Luc Bessons studio söker räddning i USA

Film • Publicerad 14 juli 2019
Det går tungt för Luc Bessons bolag Europacorp. Arkivbild.
Det går tungt för Luc Bessons bolag Europacorp. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Det krisande filmbolaget Europacorp kan räddas från ruinens brant av det amerikanska investmentbolaget Vine Alternative Investments.

Europacorp bekräftade för AFP att man sitter i förhandlingar med Vine, men kunde inte lämna några garantier för att dessa skulle bära frukt.

Annons

Den franske filmskaparen Luc Besson ligger bakom en rad framgångsrika filmer som "Léon", "Femte elementet" och "Taken". Hans 20 år gamla filmbolag Europacorp har dock inte gått lika bra och tyngs av stora skulder.

För tre år sedan gick kinesiska Fundamental Films in med 60 miljoner dollar och blev näst största aktieägare i bolaget. Men de ekonomiska problemen har fortsatt. Det blev inte bättre av att Luc Bessons dyra sci-fi-epos från 2017, "Valerian and the city of a thousand planets", floppade på bio.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons