Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Little Jinder: Först allsång – sedan engelska

Little Jinder samlar sina största fans för en intim allsångsspelning under Redbull Music Festival.
Sedan säger hon hej då till svenska låttexter.
Musik • Publicerad 4 juni 2019
Little Jinder börjar sjunga på engelska. Arkivbild.
Little Jinder börjar sjunga på engelska. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Little Jinders spelning i Stockholm den 7 juni sker på hemlig plats och går inte att köpa biljetter till. I stället får de mest hängivna fansen tävla om en plats på allsångskonserten, som kommer att rymma 150 personer.

– Det var länge sedan jag spelade för så lite folk, så jag kommer att vara jättenervös. Det kommer att kännas som att spela för sin släkt eller nått, säger Little Jinder.

"Alla skriker"

Annons

Men någon Evert Taube-visa eller Lasse Berghagens "Stockholm i mitt hjärta" blir det inte, utan enbart låtar signerade Little Jinder. Allsång i traditionell mening har aldrig varit hennes grej – men konserterna brukar luta åt det hållet ändå.

– De senaste åren när jag har spelat live så liknar det mer en allsångskonsert än en vanlig spelning eftersom alla skriker så mycket. Då kan man lika gärna äga upp den stämningen och göra en uttalad allsångskonsert.

Under den intima spelningen kan fler artister komma att gästa, men det är lite beroende på "vem som är i stan", säger Jinder. Oavsett tror hon på bra stämning.

– De har ju kämpat för att få vara där. Jag tror det blir tio av tio.

Lättare på engelska

Little Jinder släppte under förra året fullängdaren "Hej då", som innebär slutet på en trilogi av album på svenska. Nu kommer hon i stället att gå över till att sjunga på engelska, och det första singelsläppet som "nya" Jinder kommer vid midsommar.

– Det är lättare att skriva på engelska, jag gör det för att få någon sorts paus från att vara supertransparent på svenska. Jag känner att jag behöver lite andrum från att lämna ut mig på det sättet.

TT: Hur kommer det att låta?

– Det är ett litet annat anslag på den nya musiken än vad det var på den förra skivan. Jag går mer tillbaka till mina rötter och det är inte så överproducerat, säger hon.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons