Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Listrekord för "Old town road"

Musik • Publicerad 2 juli 2019
Lil Nas X . Arkivbild.
Lil Nas X . Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Lil Nas X:s superhit fortsätter att gå som tåget. Nu har den även slagit rekord på amerikanska Billboards prestigefulla . Med sina 13 veckor som etta är singeln nu den hiphop-låt som legat längst i topp på listan.

Låten hamnar dessutom på plats tolv i alla musikgenrer när det gäller antal veckor att ligga etta på listan.

Annons

20-årige Lil Nas X, eller Montero Lamar Hill som han egentligen heter, har gjort en nästan osannolik karriär med just "Old town road". Låten har tagit världen med storm med sin mix av country och rap både har toppat listor och slagit strömningsrekord (i skrivande stund har den 274 miljoner visningar på Youtube sedan april).

I USA har "Old town road" dessutom skapat debatt om vad countrymusik egentligen är. Låten tog sig först in på Billboards listor i såväl hiphop- som countrygenren men plockades bort från den sistnämnda med motiveringen att den inte har tillräckligt många "countrydrag".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons