Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Liberalerna fortsatt under spärren

Politik • Publicerad 8 juni 2019
Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson under inledningen av Liberalernas turné med utfrågning av partiledarkandidaterna.
Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson under inledningen av Liberalernas turné med utfrågning av partiledarkandidaterna.Foto: Henrik Montgomery/TT

Liberalernas kommande partiledare ser ut att få en rejäl väljarkris i sitt knä. Partiet ligger fortsatt under riksdagsspärren med 3,9 procent, enligt Svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Sifo gör för Sveriges Radios Ekot.

Enligt Sifos opinionschef Toivo Sjörén måste den nya partiledaren försöka förändra väljarnas bild av partiet. Men en ny person i toppen innebär inte per automatik att väljarna kommer tillbaka.

Annons

– Utan det måste också medföra en annan typ av politik, säger Sjörén till .

Det är inga stora rörelser jämfört med för en månad sedan. S är fortsatt störst med 26 procent, därefter SD med 17,7 procent, M 16,7 procent, KD 11,2 procent, C 8,6 procent, V 9,2 procent och MP får 4,7 procent.

Undersökningen gjordes före uppmärksamheten kring Kristdemokraternas Lars Adaktussons röstande i abortfrågan i EU-parlamentet, något som kan ha påverkat opinionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons