1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lättar på skyddsstopp efter skott mot väktare

Arbete • Publicerad 10 oktober 2019
Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Rinkeby efter att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus. Arkivbild.
Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Rinkeby efter att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Stockholmsstadsdelen Rinkeby efter det att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus i måndags, rapporterar .

Skyddsstoppet infördes på tisdagen av fackets regionala skyddsombud. Men efter möte med polis och väktarbolag lättar nu Transport på stoppet.

– Det innebär att efter arbetsgivaren har gjort bedömning om det är farligt att jobba eller inte, alltså fara för liv och hälsa utifrån arbetsmiljölagen, så återupptar man jobbet, säger Martin Miljeteig som är centralt arbetsmiljöombud på Transport till P4 Stockholm.

Det var på måndagskvällen som två väktare blev beskjutna under en rond. En av väktarna skadades i benen och fördes till sjukhus.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.