Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lasse Stefanz släpper tredje albumet för i år

Lasse Stefanz släpper albumet "Country winter party" på sångaren Olle Jönssons födelsedag.
Samtidigt firar bandet sitt 50-årsjubileum.
Musik • Publicerad 1 december 2017
50-årsjubilerande Lasse Stefanz släpper sitt tredje album för i år. Pressbild.
50-årsjubilerande Lasse Stefanz släpper sitt tredje album för i år. Pressbild.Foto: Warner
Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Arkivbild.
Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Det är 50 år sedan Lasse Stefanz bildades och förutom jubileumsalbumet som släpptes i januari kom ett till album, "Wind me up", i somras.

Nu släpps det tredje albumet för i år: "Country winter party".

Annons

– Vi tycker att det är roligt att få släppa en ny platta, och ha lite nytt material med sig ut när man ska spela, säger Olle Jönsson.

En del låtar på "Country winter party" har inte har fått plats på de skivor som bandet släppt de senare åren, och vissa låtar har Olle Jönsson lagt ny sång på.

– Jag tycker att det kan vara ganska skönt för många att slippa gräva ner sig i alla tunga jullåtar. Jag tyckte vi kunde lätta upp med lite tjo och tjim i stället, säger han.

"Bara rullar på"

Olle Jönsson säger att han inte vet om det blir något 60-årsjubileum men att han inte heller trodde att det skulle bli ett 50-årsfirande.

– När man var 12 år gammal och skulle börja med det här så trodde man kanske inte att man skulle jobba med det här 50 år senare. Det hade man ju ingen aning om. Men det har ju varit många tunga år, och år då det bara flutit på. Tiden bara rullar på, helt enkelt, säger han.

Nu tar de ett år i taget. Olle Jönsson vill fortsätta så länge hälsan tillåter.

– Just nu mår jag bra, man har ju fått sina törnar med hjärtinfarkt och lite diabetes och så men det har fungerat bra. Ibland har man ju misskött sockret och då får man ju lida för det. Men just nu tycker jag att det känns bra. Man är ju inte 20 längre, fast man tror det ibland, säger han.

Fyller år

Olle Jönsson fyller 62 år på fredagen, samma dag som det nya albumet släpps. Lasse Stefanz har en spelning i Vetlanda, men något särskilt firande utöver det blir det inte.

– Jag är inte så mycket för det här med att fira. Det är trevligt att man blir ett år äldre, men annars har jag inget speciellt att fira, säger han.

Mathilda Olausson/TT /TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons