Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Landslagsspelare kan förhöras om häktad agent

En av landets största spelaragenter sitter häktad för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och näringspenningtvätt, rapporterar Aftonbladet.
Flera landslagsspelare kan komma att förhöras av polis när herrlandslaget i fotboll laddar för stundande EM-kvalmatcher.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2019
Inga landslagsspelare är misstänkta för brott enligt Svenska fotbollförbundets landslagschef Stefan Pettersson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Agenten är en av landets mest framgångsrika de senaste åren och ska, enligt , ha haft oredovisade inkomster på nära 18 miljoner kronor, där 8,3 miljoner av dessa kommer från nio fotbollsspelare, varav 5 miljoner från en enskild landslagsspelare.

Brottsmisstankarna har sin grund i en utredning från Skatteverket och innebär att flera svenska landslagsspelare kan kallas till förhör av polisen som vittnen samtidigt som landslaget laddar för viktiga EM-kvalmatcher mot Malta (7 juni) och Spanien (10 juni).

Inga spelare misstänkta

Annons

– Det är möjligt att polisen måste göra det (hålla förhör) inom en viss tidsperiod, det kan vara så. Då hjälper vi till så mycket vi kan, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Aftonbladet.

Samtidigt är han tydligt med att misstankarna gäller agenten – inte några spelare.

– De är medvetna om att de säkert kommer få frågor från media om det här. Men spelarna är inte misstänkta för något.

"Ingen fråga för mig"

Under landslagets presskonferens på söndagen var förbundskapten Janne Andersson förtegen om situationen.

– Det är ingen fråga för mig som förbundskapten, men rent generellt när det pågår utredningar så är vi behjälpliga. Men annars lever det där sitt liv vid sidan av samlingen, säger han.

Henrik Fagher är chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten. Han vill inte uttala sig gällande om, eller vilka, spelare som kan komma att kallas till förhör.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons