Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

L vill ha egna tjänstemän i Regeringskansliet

Politik • Publicerad 8 juni 2019
Liberalerna vill ha egna tjänstemän i Regeringskansliet för att kunna ta ansvar för januariöverenskommelsen. Arkivbild
Liberalerna vill ha egna tjänstemän i Regeringskansliet för att kunna ta ansvar för januariöverenskommelsen. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Liberalerna vill ha egna tjänstemän i Regeringskansliet, rapporterar . När januariavtalet förhandlades fram avböjde L och C erbjudandet att ha sina medarbetare i Regeringskansliet med hänvisning till att det skulle försvåra oppositionsrollen. Men nu verkar en omsvängning vara på gång.

– Jag tror att vi behöver det för att göra detta på ett seriöst sätt. Att ta ansvar för ett 73-punkters program, som omfattar ett budgetarbete, när man är ett litet parti i riksdagen, det sliter och tär. Det blir mer en resursfråga, säger Liberalernas partiledarkandidat Erik Ullenhag i Ekots lördagsintervju.

Annons

Även de två andra partiledarkandidaterna, Nyamko Sabuni och Johan Pehrsson, ställer sig positiva.

Centern däremot håller fast vid sin linje att i stället ha sina tjänstemän kopplade till riksdagsgruppen och partiledningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons