Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kvinna dog i anlagd brand – förövaren dömd

Brott • Publicerad 1 juli 2019
En kvinna omkom i en brand i ett radhus i Rotebro förra sommaren. Nu döms en ung man för mordbrand, grovt vållande till annans död och andra brott. Arkivbild.
En kvinna omkom i en brand i ett radhus i Rotebro förra sommaren. Nu döms en ung man för mordbrand, grovt vållande till annans död och andra brott. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förra sommaren dog en kvinna i en anlagd radhusbrand i Rotebro, norr om Stockholm. Några veckor senare var en annan kvinna i livsfara efter en brand anlagts i anslutning till hennes hem i ett flerfamiljshus.

Nu döms en man i 20-årsåldern till tolv år fängelse för grov mordbrand, grovt vållande till annans död och mordbrand samt försök till mord.

Annons

Han ska även betala skadestånd med sammanlagt närmare 500 000 kr till en av den avlidnas anhöriga, till kvinnan som drabbades av den andra branden samt till de personer som bodde i det första bostadshuset och deras närmaste grannar.

Det har inte funnits något vittne som sett mannen inne i bostäderna i samband med att det brunnit, inte heller någon bindande teknisk bevisning. Mannen har dock varit i omedelbar närhet av båda platserna då det brunnit.

Han fälls av en enig tingsrätt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons