Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kvinna åtalas – bedrev bordellverksamhet

Brott • Publicerad 10 juni 2019
En kvinna åtalas för att ha organiserat en koppleriverksamhet i en lägenhet i Malmö. Arkivbild.
En kvinna åtalas för att ha organiserat en koppleriverksamhet i en lägenhet i Malmö. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för grovt koppleri efter att ha bedrivit bordellverksamhet i en lägenhet i Malmö. Enligt stämningsansökan har hon låtit fyra kvinnor från Sydamerika sälja sex i sin lägenhet och samtidigt hållit i trådarna rörande koppleriverksamheten. Bland annat ska kvinnan ha haft kontakt med alla kunder och tagit hand om de pengar som kvinnorna tjänat.

De utländska kvinnorna har enligt stämningsansökan befunnit sig i en utsatt situation då de tvingats sälja sexuella tjänster för att kunna betala av skulden för sina resor till Sverige. Kvinnorna har inte heller varit fria att lämna lägenheten utan tillstånd utan har tvingast be om lov.

Annons

Flera personer misstänks vara inblandade i verksamheten, men bara Malmökvinnan åtalas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons