Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kul kväll för Baryard och hennes "supertjejer"

Segern med Second Chance följdes upp med ännu en felfri runda på förstahästen Indiana i lagtävlingen.
Malin Baryard Johnsson om den lysande starten i de internationella topptävlingarna på Stockholms stadion:
Ridsport • Publicerad 14 juni 2019
Malin Baryard Johnsson, felfri på nytt i Global Champions League med Indiana.
Malin Baryard Johnsson, felfri på nytt i Global Champions League med Indiana.Foto: Fredrik Persson/TT

Det går bra för landslagsstjärnan. Först vann hon 1.45-hoppningen på Second Chance och drog in närmare 70 000 kronor. Några timmar senare visade Baryard Johnsson varför hon och Indiana är ett av sportens vassaste ekipage.

En ny felfri runda i lagtävlingen Global Champions League betydde femte plats individuellt i klassen och dryga 70 000 kronor till ramlade in på kontot.

"Såna supertjejer"

Annons

– De är såna supertjejer båda två. Det är värsta dreamteamet för mig. De här tävlingarna är som gjorda för oss. En lite mindre runda för Second Chance, som är en av världens snabbaste hästar och så den här maskinen.

Maskinen heter Indiana, hästen som knappt vet hur man river ett hinder i Global Champions League.

– Jag har rivit ett hinder under alla lagtävlingarna. Då har jag ridit Mexico City, Miami, Madrid och Hamburg. Det var alltså nionde rundan. Det blir åtta "nollor".

TT: Rätt imponerande?

– Ja, säger Baryard Johnsson och nickar.

TT: Finns det någon som matchar det?

– Det finns det säkert, det tror jag, men jag vet inte.

Från klarhet till klarhet

Sedan debuten utomhus på stora hinder internationellt förra året har Baryard Johnsson och det elvaåriga stoet gått från klarhet till klarhet.

– Vi har inte haft någon svacka sedan vi började hoppa stort. Oftast när det blir ett fel är det för att det blir lite för svårt. Jag tror att hon gör det rätt så mycket lättare för sig än många andra gör. Hon kräver inte så mycket. Hon har det så himla lätt för sig och tar inte ut sig för mycket. I dag var hon enkel för mig att rida, säger Baryard Johnsson.

I åtskilliga mästerskap har hon – med förre förbundskaptenen Sylve Söderstrands ord – varit en "mamma" för de svenska laguppställningarna. Och Baryard Johnsson tillstår att det här med att rida i ett lag har ett mervärde.

Annons

– När det är lag så vrids det åt lite extra.

Tillsammans med italienaren Lorenzo De Luca, som hade ett nedslag, kom hon fyra med Berlin Eagles i den första omgången i Global Champions Leagues deltävling.

Rider med Beerbaum

TT: Blir det en lagkänsla eller är ni bara inhyrda för att göra ett jobb?

– Det är absolut lagkänsla. Hur man än vrider och vänder på det så är alla med och drar in pengar till laget. Ludger Beerbaum, som står vid sidan av och är vår lagledare, vill ju lika mycket som jag att jag är felfri.

Lagtävlingens andra omgång avgörs på lördagen. Båda rundornas resultat – fel och tid – räknas. I andra rundan, som också är individuellt kval till lördagskvällens final i Global Champions Tour, rider Baryard Johnsson troligen med Beerbaum.

New York Empire (Scott Brash och Daniel Bluman) vann första omgången. Peder Fredricson, felfri och trea individuellt på Christian K, kom trea tillsammans med Pius Schwizer i laget som kallar sig Shanghai Swans.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons