Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kritiserad talman lämnar sin post i Algeriet

Algeriet • Publicerad 2 juli 2019
Proteströrelsen har fortsatt att kräva inflytelserika politikers avgång, även sedan expresidenten Abdelaziz Bouteflikas sorti den 3 april.
Proteströrelsen har fortsatt att kräva inflytelserika politikers avgång, även sedan expresidenten Abdelaziz Bouteflikas sorti den 3 april.Foto: Toufik Doudou/AP/TT

Det algeriska parlamentets talman, Moad Bouchareb, har avgått, enligt den algeriska tv-kanalen Ennahar.

Moad Bouchareb är en av de kritiserade "B:na" – en grupp inflytelserika män inom parlamentet och militären som många anser vara en del av landets korrumperade maktelit. Aktivister har krävt hans avgång i flera månader.

Annons

Bouchareb avgick som ledare för partiet Nationella befrielsefronten (FLN) i våras, strax före landets ex-president Abdelaziz Bouteflikas sorti. Han behöll dock sin plats som talman för parlamentet.

Tre månader efter att Bouteflika avsagt sig presidentposten präglas Algeriet fortsatt av ihärdiga protester och politisk turbulens.

Det demokratiska val som planerats till den 4 juli sköts nyligen upp på obestämd tid av det konstitutionella rådet. Orsaken ska, enligt rådet, vara bristen på kandidater.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons