Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kräver strängare straff för föräldrapar

Brott • Publicerad 10 juni 2019
Åklagaren Ximena Bene kräver strängare straff för de föräldrar som dömdes till tre månaders fängelse för grovt vållande till kroppsskada och överklagar Göteborgs tingsrätts dom. Arkivbild.
Åklagaren Ximena Bene kräver strängare straff för de föräldrar som dömdes till tre månaders fängelse för grovt vållande till kroppsskada och överklagar Göteborgs tingsrätts dom. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Åklagaren vill se ett strängare straff för det föräldrapar som dömdes till tre månaders fängelse för grovt vållande till kroppsskada för att ha gett sin 18 månader gamla dotter otillräcklig kost.

Paret kom i februari in till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med barnet. Flickan var då så undernärd att hon var timmar från att dö.

Annons

"Brottet har pågått under lång tid och har riktat sig mot ett mycket litet barn som befunnit sig i beroendeställning i förhållande till sina föräldrar", skriver åklagaren Ximena Bene i sin överklagan och hävdar att straffvärdet är "avsevärt mycket högre" än vad tingsrätten kommit fram till. I tingsrätten yrkade åklagaren på två till tre års fängelse.

Eftersom häktningstiden räknades av hade föräldrarna i praktiken redan avtjänat sitt straff.

– Vi kommer också att överklaga domen, säger pappans advokat Linn Augustsson.

– Mamman har ännu inte bestämt sig om hon ska överklaga, säger hennes advokat Mia Sandros.

Flickan omhändertogs redan på akuten och placerades i ett jourhem. Hon har återhämtat sig.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons