Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klassiskt segelfartyg kapsejsade på Elbe

Tyskland • Publicerad 8 juni 2019
Ett klassiskt segelfartyg har gått till botten på floden Elbe efter en kollision med ett containerfartyg. Arkivbild
Ett klassiskt segelfartyg har gått till botten på floden Elbe efter en kollision med ett containerfartyg. ArkivbildFoto: Hasenpusch/AP/TT

Ett klassiskt segelfartyg, no. 5 Elbe, med 43 passagerare ombord har gått till botten efter en kollision med ett containerfartyg på floden Elbe i Tyskland. Skonaren hade precis renoverats på ett varv i Danmark när olyckan inträffade på lördagen, rapporterar .

Fem av de 43 passagerarna skadades vid kollisionen, uppger polisen. Passagerarna hade ändå tur i oturen eftersom ett räddningsfartyg befann sig i närheten och kunde rädda alla ombord.

Segelfartyget byggdes 1883 vid ett varv i Hamburg och användes som lotsfartyg i Nordsjön. Det såldes till äventyraren och journalisten Warwick M. Tompkins på 1920-talet men köptes tillbaka till Hamburg av en stiftelse 2002.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons