1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kinhult förlorade särspel – får åtta miljoner

Marcus Kinhult räckte inte till i särspelet om segern.
Men den blågula golftalangen kan bland annat trösta sig med att andraplatsen ger åtta miljoner kronor och ett rejält skutt på världsrankningen.
Marcus Kinhult har haft en strålande tävlingsvecka i Sydafrika. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Svensken, som låg delad fyra inför slutvarvet, inledde dagen med tre raka birdies och fick till slut göra upp med Tommy Fleetwood om segern i den penningstinna Europatourtävlingen i sydafrikanska Sun City. Efter att båda spelarna slutat totalt tolv under par fick de spela 18:e hålet igen – och då var Fleetwood vassast.

Kinhults sneda utslag studsade i ett träd och han hade ingen möjlighet att nå greenen på andraslaget. Fleetwood var också i lite trubbel, men lyckades göra par samtidigt som Kinhult fick nöja sig med bogey. Därmed gick den sanslösa segerchecken på 2,5 miljoner dollar (cirka 24 miljoner kronor) till engelsmannen, som tidigare under dagen gjorde hela tre eagles för att klättra i resultatlistan.

Kinhult kunde inte vara besviken efter andraplatsen i tävlingen där han för ganska exakt ett år sedan märkligt nog slutade 71:a – och sist av alla.

– Jag gjorde en bra score i dag, nådde särspel och gjorde en dålig bogey. Men jag är nöjd med veckan och hur jag spelade. Det var en bra vecka, säger han enligt Europatouren.

Klättrar på rankningar

Det har gått ett halvår sedan Kinhult vann British Masters, hans första titel på Europatouren. Den 23-årige bohuslänningen har sedan dess inte varit topp 10 i någon tävling, men placeringarna 18–11–17 i de senaste starterna har varslat om att en fullträff inte var långt borta.

Den starka insatsen räckte inte ända fram den här gången, men andraplatsen för ändå med sig flera bra saker. Förutom prischecken på cirka åtta miljoner kronor klättrar Kinhult för första gången till topp 100 på världsrankningen – och han har fått rejäl vittring på en plats i OS i Tokyo. Kinhult tar sig också upp till 13:e plats i Europatourens Race to Dubai, vilket betyder att han redan är klar för spel i British Open i sommar.

Två svenskar i finalen

Europatourens finaltävling med de 50 bästa spelarna avgörs i Dubai med start på torsdag. Kinhult och Henrik Stenson blir de enda svenskarna som får pegga upp där. Stenson slutade på delad 17:e plats i Sun City, medan Sebastian Söderberg tappade till 30:e plats och därmed missar finalen med knapp marginal. Inte heller Joakim Lagergren (39:a den här veckan) och Alex Norén (44:a) får vara med i Dubai.

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Karlskrona

Upprörda invånare tog ställning för Folkets hus

Vill få svar på samlingslokalens framtid

Coronavirus

Region Blekinge: Ytterligare covidfall har konstaterats

Statistiken uppdaterad

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong