Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kindred-bolag får brittisk böter

Ekonomi • Publicerad 13 juni 2019
Den brittiska spelmyndigheten bötfäller Platinum Gaming som ägs av Kindred Group. Arkivbild.
Den brittiska spelmyndigheten bötfäller Platinum Gaming som ägs av Kindred Group. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Platinum Gaming Ltd, som ägs av Kindred Group, får böta 1,6 miljoner pund, motsvarande omkring 17 miljoner kronor, i Storbritannien. Enligt den brittiska spelmyndigheten (UKGC) har bolaget misslyckats med att fånga upp skadligt spelande och förebygga penningtvätt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Myndigheten startade en utredning av Platinum Gaming efter rapporter om att en dömd bedragare spelat med stulna pengar, drygt 629 000 pund, i bolagets spel. Bedragarens spelande borde av olika skäl ha väckt misstankar, enligt UKGC.

Annons

"Kindred beklagar djupt att det här har hänt och att vi misslyckades med att fullfölja våra egna rutiner", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget skriver vidare att man samarbetar med den brittiska spelmyndigheten och att boten inte har någon större effekt på Kindreds finansiella ställning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons