Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kinakritiska konton stängdes – Twitter pudlar

Kina • Publicerad 2 juni 2019
Twitter ber om ursäkt efter att flera Kina-kritiska konton stängts ned. Arkivbild.
Twitter ber om ursäkt efter att flera Kina-kritiska konton stängts ned. Arkivbild.Foto: Christine Olsson / TT

Twitter ber om ursäkt för att ha stängt ned flera konton vars användare uttrycker sig kritiskt mot den kinesiska regeringen.

"Vi arbetar med att rätta till eventuella fel men vi kommer fortsatt att upprätthålla våra regler och agera mot konton som bryter mot dem", skriver mikrobloggen i ett uttalande.

Annons

I dagarna är det 30 år sedan militären dödade uppemot tusen demonstranter på Himmelska fridens torg i Peking. Den kinesiska staten, känd för sin stora censurapparat, har inför årsdagen sett till att den ska gå obemärkt förbi genom att dammsuga hela internet på artiklar och uppdateringar i sociala medier som nämner händelserna på torget.

Twitters agerande ses därför som ett bidrag till enpartistatens övervakningsapparat och bolaget har därför fått utstå hård kritik. Mikrobloggen hävdar dock att den inte fått någon fråga från Kina om att stänga ned konton. I stället ska anledningen till att användarna stängts av vara brott mot plattformens regler för bland annat spam och falska nyheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons