Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kihlström slog V75-rekord: "Väldigt stolt"

Stig H Johansson har dominerat V65/V75 sedan starten 1974. Han tog 1 006 segrar på det svenska riksspelet innan han slutade köra lopp 2005.
På lördagen passerade Örjan Kihlström rekordet när han tog seger 1 007 med Digital Track i Mantorp.
Trav • Publicerad 1 juni 2019
Örjan Kihlström tog seger 1|007 i Mantor – flest av alla kuskar i V65/V75. Arkivbild.
Örjan Kihlström tog seger 1|007 i Mantor – flest av alla kuskar i V65/V75. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

57-årige Kihlström tog första V65-segern 1984 med toppstoet Miss Flaxy. 1993 blev det V75.

”Sedan har det rullat på,” som Kihlström brukar säga.

Annons

1996 slutade han som proffstränare för att bli kusk på heltid. Fem år senare blev han segerrikaste kusk på V75 med 45 vinster.

V75-ligan har tagit hem ytterligare åtta gånger (2018-2015, 2013, 2010 och 2005-2004). I fjol satte han segerrekord med 59 vinster.

– Som i andra sporter så förändras ju förutsättningarna. Det körs fler V75-omgångar nu men det är i alla fall ingen som har vunnit fler V75-lopp än mig och det känns förstås bra. Någon kommer nog också att slå mitt rekord i framtiden, konstaterade Kihlström.

"Pappa lärde mig"

Kihlström tackade i första hand sina föräldrar Ivar och Sonja Kihlström i vinnarcirkeln på Mantorpstravet.

– Pappa Ivar (avled 2006) lärde mig grunderna i det här yrket och mamma Sonja sköter det administrativa i företaget.

Solvallakusken kommer nog att se till att hans rekord blir svårslaget. Även om en krånglande rygg ibland tvingat honom till kortare vila så lär han fortsätta många år till. Han är på väg mot ännu en seger i året V75-liga.

Dubbelseger

På Mantorp kom jubileumssegern med Digital Track som ledde V75-4 från start till mål. Stoet vann lätt och med krafter kvar.

– Kul att Örjan fick slå rekordet med min häst. Vi känner varann sedan länge och han har vunnit väldigt många lopp med våra hästar. Igor Brick var väl den första riktigt bra hästen som han körde åt mig, sade Stefan Melander.

Melander hade en bra lördag eftersom det blev seger i Ina Scots Ära för andra året i rad. Det blev dessutom en dubbelseger till stallet genom Thrust Control och Brothers N’Arms.

I fjol vann Melanders Zack’s Zoomer med Kihlström i sulkyn.

Annons

Björn Goop körde tidigt fram utvändigt om ledande stallkompisen Brothers N’Arms och hade sedan koll på fältet.

– Thrust Control är trög, han springer och kvartar i loppen men Björn passar bra på honom. 1.12,9 över medel utvändigt ledaren är rätt så bra. Han är jäkligt stark och är mitt långsiktiga projekt mot Prix d’Amerique, sade Stefan Melander och skrattade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons