1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

KD: Inte lönt med budgetreservation med M

Kristdemokraterna anser det inte mödan värt att försöka få till en gemensam budgetreservation med Moderaterna i år. Inte ens för att visa att det är möjligt.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.
Foto: Thommy Tengborg / TT

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor säger till TT att det visst kunde finnas ett värde att visa att det finns ett oppositionsalternativ som kan skriva en budget ihop även i år, och följa upp den reservation av M och KD som vann majoritet i riksdagen förra året med stöd av Sverigedemokraterna.

– Absolut, det skulle det kunna finnas. Men jag tror att människor ändå vill kunna se att det finns någon chans att den ska kunna gå igenom. Vi ser inga tendenser överhuvudtaget från Centerpartiet och Liberalerna att de skulle kunna tänka sig att stötta ett alternativ. Då är det svårt att få till, då är det inte meningsfullt att göra det, säger Busch Thor.

Skillnaden gentemot förra året är att när riksdagen klubbade igenom M/KD-reservationen så fanns det ännu ingen uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet och de nuvarande samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Nu har regeringen garanterat stöd från C och L för budgeten och då står sig ett alternativt förslag från M och KD, med stöd av Sverigedemokraterna, slätt.

Busch Thor ser inte minsta "strimma av hopp" om att C och L, eller ett av dem, skulle börja vackla i sitt stöd för regeringen.

.

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Bostäder

Kritik mot att 400 nya bostäder bara blev 170

”Ett politiskt misslyckande”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen