Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kardashian ger efter för kimonokritik

Publicerad 2 juli 2019
Kim Kardashian. Arkivbild.
Kim Kardashian. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Kim Kardashian ger efter för kritiken och byter namn på sin nya klädlinje. Den amerikanska superinflueraren har fått hård kritik senaste veckan för kollektionen som hon döpt till "Kimono".

Ett namnval som innebär en respektlös kulturell appropriering eftersom kimono är ett historiskt och kulturellt betydande plagg i Japan, anser kritikerna. En av dem var Kyotos borgmästare Daisaku Kadowaka som skrev ett öppet brev till Kardashian där han vädjade om att hon skulle tänka över valet av namn på kollektionen. Det startades också en kampanj på nätet under hashtaggen #KimOhNo i protest mot namnet.

Annons

Nu ändrar sig alltså Kardashian och skriver till sina över 230 miljoner följare på Twitter, Facebook och Instagram att hon tänker lansera kläderna under nytt namn.

"Jag lyssnar, lär och växer alltid, och jag uppskattar den passion och de olika perspektiv människor ger mig. När jag lanserade kollektionen gjorde jag det med de bästa intentioner", skriver hon.

Trots Kardashians pudel meddelar dock Japans handelminister att man vill skicka personal till USA för att diskutera situationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons