Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Kan inte utmana USA i målskillnad"

Sverige måste slå USA för att knipa gruppsegern. Allt annat är orimligt, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2019
Hanna Glas i samtal med förbundskapten Peter Gerhardsson.
Hanna Glas i samtal med förbundskapten Peter Gerhardsson.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Om det går enligt plan i matchomgång två i grupp F, det vill säga att det svenska landslaget besegrar Thailand samtidigt som USA tar tre poäng mot Chile, kommer Sverige och USA att ligga på lika många poäng inför gruppfinalen. USA lär dock med stor sannolikhet fortfarande ha ett stort försprång när det kommer till målskillnad.

Efter rekordvinsten med 13–0 mot Thailand har Sverige elva mål att ta in på amerikanskorna för att oavgjort i den sista matchen ska räcka till gruppseger.

Annons

– Vi kommer inte att kunna utmana USA med någon målskillnad, det törs jag nästan lova. Om vi har chans att göra det så kommer vi att göra det, men det tror jag inte. Om vi båda vinner mot Thailand respektive Chile, som är nummer ett för båda lagen, så blir det att vi måste vinna mot USA. Och då får det väl vara så, säger Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Oödmjukhet största faran

Det blir mycket snack om Thailands match mot USA. Men i det svenska lägret försöker man att tänka så lite som möjligt på den matchen.

– Vi har sett tio thailändska matcher fram till dags dato. Den matchen hjälper oss kanske inte på det sättet. Oödmjukhet är den största faran i det här fallet. Det kommer inte att bli 13–0 för oss mot Thailand så ödmjukhet och att tänka som att det hade blivit vilket resultat som helst i den matchen, det blir vår viktigaste nyckel.

TT: Ni låtsas om som att matchen inte finns?

– Vi måste det. Om vi går in med andra tankar så kommer vi att vara alldeles för dåliga.

"Inte gett upp"

Ytterbacken Hanna Glas poängterar också att det viktiga är att vinna matchen mot Thailand, men har inte riktigt gett upp hoppet om att Sverige ska kunna utmana USA även när det kommer till målskillnad.

– För självförtroendet är det alltid viktigt att göra många mål, också för att förhoppningsvis vinna gruppen före USA, säger hon och fortsätter:

– Det är inte över förrän matcherna är slutspelade. Vi har inte gett upp, även om vi vet att det är ganska osannolikt att det händer.

Vinnaren i Sveriges grupp får möta tvåan i grupp B, troligen Spanien eller Kina. Slutar Sverige i stället tvåa i gruppen väntar tvåan i grupp E, vilket ser ut att bli Kanada eller Nederländerna.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons