Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jisander dömd även i hovrätten

Brott • Publicerad 5 juni 2019
Även hovrätten för Västra Sverige fäller de båda männen som misstänks ha försökt lura norska Eksportkreditt på 120 miljoner kronor. Arkivbild.
Även hovrätten för Västra Sverige fäller de båda männen som misstänks ha försökt lura norska Eksportkreditt på 120 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Micke Larsson/TT

Finansmannen Thomas Jisander, som numera heter något annat, fälls även i hovrätten för försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Han fälls samtidigt även för annan brottslighet och döms till fyra år och nio månaders fängelse.

Även en annan man fälls på nytt i bedrägerimålet. Hovrätten för västra Sverige sänker dock hans straff med ett halvår, till tre år och sex månaders fängelse. Männen döms för att de, genom att lämna osanna uppgifter, försökt få ett lån på omkring 120 miljoner kronor från norska Eksportkreditt via ett bolag skrivet i Göteborg.

För drygt 20 år sedan var Jisander en av huvudpersonerna i den så kallade Trustorhärvan, där ett investmentbolag plundrades på flera hundra miljoner kronor. Han dömdes då till fängelse, ett straff som han har avtjänat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons